Sairaanhoitajan etävastaanotto

Tiesithän, että olemme kokonaisvaltaisesti hyvinvointia lisäävä yritys. 

Palveluihimme kuuluvat valmennusten lisäksi sairaanhoitajan ja lääkärin palvelut etänä ympäri Suomen. Saat meiltä terveysvalmennusta, jossa tarvittaessa voidaan hyödyntää myös lääkärin palveluita.

ASIAKASESIMERKKI perusterveydenhuollosta

Asiakas: “Kysyisin kolesterolikokeideni tuloksia.”

Hoitaja: “Kokonaiskolesterolisi on kyllä vähän turhan korkea.”

A: “Mitä mun pitää nyt sitten tehdä?”

H: “Syö terveellisemmin ja liiku enemmän, vaihda huonot rasvat hyviin rasvoihin.. Kontrolloidaan kokeet muutaman kuukauden kuluttua ja katsotaan pitäisikö aloittaa lääkitys.”

Asiakas lopettaa puhelun ja jää miettimään, mitä tarkoittaa elintavat, jotka vaikuttavat kolesteroleihin. Hän ei haluaisi enää yhtään pilleriä lisää. Netti on toki pullollaan tietoa, mutta mistä aloittaa juuri tämän asiakkaan kohdalla. 

Pahimmillaan nämä ohjeet aiheuttaa asiakkaalle entisestään tuskastuttavaa oloa, kun haluaisi välttää lisälääkitykset mutta ei oikein tiedä mistä ja miten aloittaa. Yöunetkin on usein hukassa, kun terveyshaasteet huolettaa

Entisessä työssämme perusterveydenhuollossa tällaiset puhelut oli tavallisia. Puhelimessa annettiin yleismalkaisia ohjeita, kun muuhun ei kertakaikkiaan ollut aikaa.

Vaikka antaisi hieman tarkempiakin ohjeita, kuten paranna rasvan laatua ja lisää kuitupitoisten ruokien käyttöä, kertooko tämä kuitenkaan riittävästi?

Kokonaisvaltainen valmennuksellinen ohjaus

Se mikä toimii jollekin, ei toimi kaikille. Ja vaikka tietoa on, se ei päädy käytäntöön, ainakaan pysyvästi ilman yksilöllisiä ratkaisuja. 

Kokonaisvaltaisessa sairaanhoitajan ohjauksessa käymme läpi asiakkaan sairaudet lääkitykset, verikoetulokset, ravitsemus ja liikuntatottumukset, elämäntilanteen, työnkuvan, palautumisen. 

Pysyvässä muutoksessa on tärkeää kartoittaa voimavarat ja edetä niiden ehdoilla. Sairauksien omahoidolla ja ennaltaehkäisyllä voidaan merkittävästi vaikuttaa elämänlaatuun. 

Ravitsemuksessa etsitään sinulle mielekkäitä ja sopivia ratkaisuja, jotta niitä olisi mahdollisimman helppo toteuttaa arjessa.  Tuloksena hyvin usein saamme todistaa kuinka kolmen kuukauden seurannassa, kolesterolit ja verensokerit laskee ja ruokailuun löydetään mieluisia tapoja värikkäiden lisäämiseen ja arkiliikuntaan.

Terveysliikuntasuositukset täyttyvät yllättävän vähällä. Kun työtä aletaan tauottaa, hyötyliikuntaa lisätään esimerkiksi kävelemällä työmatkat tai käymällä välillä kauppareissut kävellen saadaan firstbeatissä todistettua, kuinka terveysliikuntasuositukset todistetusti täyttyvät. Asiakas motivoituu entistä enemmän pysyvien muutosten tekemiseen, kun saa konkreettisesti nähdä, mitä hyvää muutokset keholle ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tuo.

Tutkitusti uusien tapojen opettelussa tarvitaan yli 60 toistoa, ennen kuin uudesta tavasta muodostuu rutiinia. Helppoa se ei siis ole. Usein malttamattomana yksin yrittää liikaa kerralla, jolloin pakka herkästi hajoaa kun elämässä tulee muita kuormitustekijöitä.

Mikäli sinua mietityttää ruokavaliosi vaikutus terveyteesi, voit hyödyntää sairaanhoitajan etäneuvontaamme, joista kirjaukset Kantaan. Näissä on aina yksilöllinen, kokonaisvaltainen ja valmennuksellinen ote. Ei siis tarvitse muuttaa kaikkia kerralla, vaan rakennetaan muutoksia maltilla juuri sinun arkeesi sopivaksi

Oli tavoitteesi sitten kohentaa kolesteroleja, parantaa verensokeritasapainoa, saada verenpainetta alaspäin, parantaa syömisen hallintaa, muuttaa elintapoja tai varmistaa että syöt riittävästi aktiiviliikkujana, niin me autamme!  Psyykkistä ja fyysistä puolta unohtamatta. Kaikissa valmennuksissa kohtaamme asiakkaan yksilönä ja kokonaisuutena.

Muistathan, että meillä on myös lääkärin konsultaatiomahdollisuus, mikäli esimerkiksi lääkitykseesi täytyy tehdä muutoksia. 

Toivottavasti voimme olla avuksi juuri sinulle tai läheisellesi <3


Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uutiskirje

Liity maksuttomalle uutiskirjelistalle ja saat terveystietoa sähköpostiisi.

Viimeisin

Voisimmeko auttaa?
Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin soitamme sinulle pian.

Maksuton konsultaatio

Jätä yhteystietosi ja olemme sinuun pian yhteydessä maksuttoman konsultaatioajan sopimiseksi.

Oman elämäsi staraksi?